הסכמי ממון

הסכם ממון נועד להחרגת חלוקת הכספים בין בני הזוג שלא עפ"י חוק יחסי ממון "הסדר איזון משאבים".

הסכם ממון – זוגות הנישאים, לא בפעם הראשונה, או כשצד אחד מגיע עם נכסים שנצברו טרום הנישואין ואינו מעוניין, במקרה של גירושין חלילה, שנכסים אלו יחולקו עם הבן הזוג השני, זוגות אלו יעדיפו לערוך הסכם ממון בין בני הזוג.

הסכם הממון נועד לשקף את רצונם של בני הזוג ומייצר וודאות ליום בו יפקעו הנישואין. במקרה של גירושין, בני הזוג יודעים מה יהיו זכויותיהם ברכוש שכל אחד הביא טרום הנישואים ואלו זכויות יש להם ברכוש המשותף, שהצטבר בתקופת החיים המשותפת. בהסכם ממון מגדירים מראש את דרך חלוקת הממון והרכוש למקרה שבו הנישואין יעלו על שירטון ולהביא לצמצום המחלוקות ליום שבו הנישואין יתפרקו.

הסכם הממון צריך שישקף פני עתיד ולמקסם, ככל שהדבר ניתן בעת עריכתו, את הפתרונות למצבים השונים שיכולים לקרות בעתיד: ילדים משותפים, משמורת, מגורים ונכסים, מזונות וכד'.

הסכם ממון, מעבר להסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג, נועד למנוע מלחמות גירושין ארוכים ומתישים.

הסכם ממון מומלץ לערוך כשהקשר הזוגי טרם מוסד. בעת עריכת הסכם ממון, מומלץ לבני הזוג לדבר בפתיחות ויושרה,  בהגינות ורגישות. 

בעת גירושין, חוק יחסי ממון "הסדר איזון משאבים", מסדיר את חלוקת הרכוש שווה בין בני הזוג. עוד קובע החוק, כי במסגרת הסדר איזון המשאבים, לוקחים בחשבון את "כלל נכסי בני הזוג", "לרבות זכויות עתידיות לפנסיה, פיצויי פרישה, קרנות השתלמות, קופות תגמולים וחסכונות". לעומת זאת, הסכם הממון מגדיר באופן שונה, בהתאם לרצונם של שני בני הזוג, את חלוקת הרכוש ביניהם בעת פרידה או גירושין.

הסכם ממון הנחתם טרם הנישואין, מומלץ לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה.

הסכם ממון מייתר מתחים בין בני הזוג ואת חששם להילחם על רכוש ביום גירושין, בני הזוג מודעים לזכויותיהם בנכסים המשותפים.

יחד עם זאת, הסכם ממון מרתיע חלק מהזוגות ולעיתים אף גורם לפירוד במערכות היחסים. ברקע הקשר הזוגי והרומנטי המתפתח, פתאום נכנסת עננה כבדה של הגדרת נכסים וכספים ליום שבו המערכת, שרק החלה, תתפרק, עוברים במעבר חד מענייני הנפש והרגש אל נושאים כספיים וגשמיים, לא כולם יכולים להכיל את המעבר החד. מצד אחד יש הטוענים שהסכם ממון מעיד על חוסר אמון בין בני הזוג, או לפחות אחד מבני הזוג בשני, מצד שני, יש הטוענים, למה שבן הזוג השני יקבל בעת הגירושין, כספים שלא עמל וטרח עליהם, כספים שבן הזוג הביא מעמל כפיו, מהוריו או מירושה וכד'. על בן הזוג המבקש לערוך הסכם ממון, מונח כובד המשקל להסביר לבן הזוג השני את המניע לרצון לעריכת הסכם שכזה.

בד"כ הסכמי ממון נערכים בין בני זוג שמגיעים למערכת זוגית חדשה, שהיא איננה הראשונה שלהם. הם מגיעים אליה עם ילדים ורכוש שנצבר, ויש גם כאלה שמגיעים עם חובות, הסכם הממון נועד להגדיר את הזכויות והחובות ביום פרידה, בנוסף לכך, יכול לעזור ולמנוע מחלוקות וסכסוכי ירושה, במידה ולא תהיה צוואה. 

הסכם ממון ניתן לביטול, אולם צעד זה הינו חריג לאחר שקיבל תוקף של פסק דין.

המקרים בהם ניתן לבקש ביטול הסכם ממון: הטעיה, עושק וכפייה.


לוגו חיים חזיזה

חיים חזיזה עורך דין ומגשר

במשרד עורך דין חיים חזיזה אתם מקבלים מעטפת שירותים ואתכם כל הדרך עד להסכם.
כל אדם ונסיבותיו, כל אדם הוא עולם ומלואו.

הנאמר באתר הינו כללי בלבד ואין בו כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
לקבלת ייעוץ משפטי ספציפי, מומלץ ורצוי לפנות לתיאום פגישת ייעוץ

כתובתנו:
הזית 2, מגדל העמק

טלפון: 052-655-1111

סרקת והפרטים אצלך